Snel gitaar leren spelen?


Veel mensen houden van muziek, bijvoorbeeld lekker luisteren naar hun favoriete radiozender thuis of op het werk. Of heerlijk in een luie stoel naar mooie klassieke muziek luisteren, ieder mens heeft wel een bepaalde soort muziek die hij of zij mooi vindt. Maar veel mensen die van muziek houden, willen zelf ook graag een instrument bespelen. Het leren spelen op een muziekinstrument is niet eenvoudig, het vergt veel oefening om een instrument echt goed te leren bespelen. In die zin suggereert de titel van het artikel iets anders, maar dat heeft dan ook vooral betrekking op de basisvaardigheden, dus niet op het virtuoos kunnen bespelen van een bepaald muziekinstrument.

Gitaar leren spelen vergt oefening

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, even snel gitaar leren spelen, en dan hebben we het over goed gitaar leren spelen, is zo goed als onmogelijk. Het vergt vele uren oefening om alleen al wat leuke akkoorden te kunnen spelen. Overal in het land, van Amsterdam toto Nijmegen, kun je gitaarles voor beginners volgen waarbij een ervaren leraar je de juiste techniek, enz. aanleert. Thuis kun je dan gaan oefenen, oefenen en oefenen. Zoals met alles in het leven hebben sommige mensen echter wel een aangeboren talent voor bepaalde dingen in het elven. Maar zelfs talenten zullen veel moeten oefenen om op hun gebied de absolute top te bereiken.

Gitaarles volgen

Het is eigenlijk vanzelfsprekend dat je het beste gitaar leert spelen als je les krijgt van iemand die de kneepjes van het vak al beheerst. Een leraar kan je wijzen op bekende valkuilen en daarnaast je vooral leren om de juiste techniek toe te passen. Een goed begin is ook voor gitaar leren spelen het halve werk. Als je al start gaat met een verkeerde techniek dan kost goed gitaar leren spelen je veel meer tijd dan als je meteen een goede start maakt. Koop ook niet meteen de duurste gitaar die er is, er zijn in de handel speciale gitaren voor beginners waar je goed op kunt leren spelen.

Zelf thuis oefenen

Het is uiteraard geen probleem om zelf thuis te oefenen op je gitaar als je eerst lessen bent gaan volgen. De leraar weet precies wat je wel aankunt en wat nog te hoog gegrepen is. Maar het wordt in het algemeen toch wel afgeraden om helemaal geen les te nemen en je zelf zonder hulp probeert om gitaar te leren spelen. In zo goed als alle gevallen kom je dan toch thuis van een koude kermis.

Comments are closed.