Muziek kopen online gebeurt steeds vaker

Inmiddels verdwijnen langzaam aan alle fysieke CD-winkels zoals we die vroeger kenden. Uiteraard doen heel veel mensen in Nederland hun muziek downloaden, maar steeds meer andere vormen van muziek kopen of beluisteren komen naar voren. Zo is natuurlijk Spotify een van de bekendste online muziekaanbieders waarbij je een abonnement af kan sluiten en vervolgens overal muziek kan luisteren. We kunnen steeds meer met onze iPhones en hebben natuurlijk geen discman of iPod meer nodig. We hebben tegenwoordig zelfs i watches de je hartslag meten je afspraken bij houden en zelfs voorzien is van muziek. Deze iWatches hebben nu de mooiste Apple watch bandjes in alle kleuren en maten.

Naast zulk soort muziekaanbieders is iTunes ook nog steeds een van de grootste, als het gaat over muziek kopen online. iTunes heeft heel veel aanbod en veel artiesten proberen tegenwoordig om hun CD eerst in iTunes aan te bieden en daarna pas elders. iTunes is zelfs zo groot dat er verschillende radio’s een ‘iTunes top 30’ uitzenden iedere vrijdagmiddag. Ondanks dat iTunes van Apple is, is dit toch toegankelijker dan bijvoorbeeld Google Music in Nederland. Dit is namelijk nog niet goed te gebruiken. Eigenlijk heb je in Nederland alleen maar keuze uit Spotify en iTunes wat mij betreft. Tenminste als je het over 2 goed werkende diensten hier in Nederland praat.

Het nadeel van Spotify is natuurlijk dat je een abonnement moet afsluiten waardoor je altijd vast zit aan een vast bedrag per maand, ook als je die maand even niets nieuws luistert. Het grote voordeel is natuurlijk dat je miljoenen nummers kan beluisteren voor dat bedrag.

Bij iTunes daar in tegen betaal je per nummer of album wat je koopt. Het voordeel hier van is dat je nergens maandelijks aan vast zit en je gewoon de muziek kan kopen die jij leuk vind. Helaas kan je geen muziek luisteren die je niet gekocht heb. Persoonlijk heb ik meer met iTunes omdat ik een aantal Apple apparaten heb en ik het handig vind dat je online iTunes giftcards kan kopen. Daarnaast wil ik niet aan een vast bedrag vastzitten. Natuurlijk krijgen momenteel veel mensen Spotifty bij hun KNP abonnement, maar als je dat niet hebt en je bent een minder fanatieke muziekluisteraar die allen muziek luister van zijn favoriete artiesten dan is iTunes de beste keuze.

Je kan voor iTunes dus online giftcards kopen waarmee je jouw saldo in iTunes op kan waarderen, dit kan je bijvoorbeeld doen op itunes-giftcards.nl.

Comments are closed.