Maloob eindversterker

Meetbank

De Maloob eindversterker laat zich ook op de meetbank van zijn goede kant zien. De frequentierespons heeft het -3 dB punt in het hoog bij exact 50 kHz. De vervorming is erg laag, bij 1 Watt in zowel 8 en 4 Ohm meet ik 0.011% THD+n. Het FFT-spectrum, gemeten met een 20 kHz laagdoorlaatfilter op het meetstation ingeschakeld, laat een schoon spectrum zien.

De eerste harmonische piekt op -82 dB, de tweede op -87 dB, erg mooie waardes en in de goede verhoudingen. Het FFT-spectrum met logaritmische schaalverdeling laat zien dat er van de 100 Hz resten uit de voeding niets terug te vinden is. Er is slechts een lichte instraling van 50 Hz zichtbaar, maar wel pas op -97 dBV. Deze Maloob versterker zal van zichzelf nooit brom zal laten horen, ook niet met het oor voor de speaker. Vermogen is er meer dan genoeg. In 8 Ohm en uitgestuurd tot het 1% vervormingkantelpunt, stopt de meter bij 25,88 Volt, goed voor 83,72 Watt. In een 4 Ohm belasting verdubbeld dit vermogen zoals een goede versterker met een gezonde voeding dat doet naar 166,5 Watt.

De gemene 2 Ohm belastingweerstand brengt de Maloob niet in problemen en is nog steeds goed voor 22,2 Volt, wat ruim 11 Ampère stroom laat lopen, en een uitgangsvermogen geeft van 246,42 Watt. En zelfs bij deze teistering wordt er maar weinig warmte in de eindtrappen gegenereerd. Uitstekende meetcijfers.

Comments are closed.