Ideeën voor een bedrijfsuitje

Ieder bedrijf heeft eens in de zoveel tijd wel eens een bedrijfsuitje. Maar wat ga je dit keer weer doen? Wij hebben enkele ideeën voor je op een rijtje gezet!

Bowlen

Bowlen is erg geschikt als bedrijfsuitje. Waarom? Omdat bijna iedereen het wel kan! Ook vindt vrijwel iedereen het leuk om te doen. Plezier is tenslotte het belangrijkste tijdens een bedrijfsuitje! Omdat er veel verschillende bowlingcentra zijn, is er altijd wel eentje in de buurt van je bedrijf te vinden. 

Uit eten

Iets anders waar vrijwel iedereen van houdt is lekker eten. Daarom is uit eten gaan een ideaal bedrijfsuitje. Let er bij de keuze van het restaurant op dat er een ruim assortiment is. Zo zit er voor iedereen wel iets lekker tussen! Als alternatief kun je er voor kiezen om zelf bij je bedrijfspand iets te organiseren, zoals barbecueën of gourmetten! 

Bedrijfsfeest

Wanneer je personeel veelal uit jongeren bestaat, kun je er voor kiezen om echt een feest te geven. Regel bijvoorbeeld ergens een zaal en huur een drive-in show! Wat drank en snacks erbij, en meer heb je niet nodig voor een gezellige avond. Een bonus tip is om te met de DJ te overleggen welke soort muziek er gedraaid dient te worden.

Escaperoom

Wanneer je personeel competitief ingesteld is en houdt van een uitdaging, is het leuk om een escaperoom te bezoeken. Vorm 2 of meer teams, en kijk wie het snelst weet te ontsnappen! 

Karten

Weer een ander spel dat je met een grote groep tegelijk kan doen is karten. 

Stappen

Wanneer je het bedrijfsuitje het liefst zo simpel mogelijk wilt houden, kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om te gaan stappen. Let er hierbij wel op dat er voor iedereen vervoer wordt geregeld, en dat iedereen binnen mag in de cafés/clubs die je wilt gaan bezoeken.

Pretpark

Wanneer je personeel erg divers is, kan een pretpark een goede oplossing bieden. Binnen een pretpark is er voor iedereen namelijk wel wat te doen! De ouderen kunnen lekker op het terras een drankje doen, terwijl de jongeren in de achtbanen gaan.

Comments are closed.