DJ’s gebruiken een geluidsstudio

Tegenwoordig heeft bijna iedereen die zijn droom als dj waar probeert te maken een eigen geluidsstudio. Deze studio’s zijn volledig geïsoleerd. Een geluidsstudio is eigenlijk een geluidscabine en heeft meerdere doeleinden dan alleen de geluidsstudio voor een dj. De studio’s kunnen vaak op maat worden gemaakt, maar je kunt als beginnende dj ook een occasion aanschaffen. Je kunt je geluidscabine dus helemaal naar wens bouwen.

DJ’s met een geluidsstudio

Zoals de naam al doet vermoeden wordt in een geluidsstudio geluid opgenomen en/of bewerkt. Dit betekent dat de isolatie van de studio dus erg goed moet zijn. De dj moet zeer tevreden met zijn studio zijn, want hij werkt hier gemakkelijk acht uur per dag in. Daarnaast is het ook voor de directe omgeving als de studio het geluid goed isoleert.

Geluidsstudio

Een geluidsstudio is redelijk eenvoudig opgebouwd. Hij bestaat uit een binnenplaat van een geperforeerde plaat en een buitenplaat gemaakt van plaatstaal. Daarnaast is het belangrijk dat bij de productie van een geluidscabine de juiste materialen worden gebruikt. Zo moet de demping er ook voor zorgen dat het geluid in de studio erg zuiver blijft. Bovendien zit er altijd een duurzame laklaag op de platen die zorgt voor een erg goede demping. Deze combinatie van materialen zorgt voor een ultieme demping. Zo krijgt u ook het zuiverste geluid.

Variëren in geluidscabines

Bedrijven als Esmono leveren geluidscabines vaak in een aantal verschillende standaard formaten. Daarnaast heb je vaak een keuze uit verschillende opties in bijvoorbeeld de wanddikte. De opties zijn vaak 50mm en 80mm. Je kan de afmetingen natuurlijk ook aanpassen aan de kamer waarin hij moet komen wanneer dit nodig is. Een geluidscabine heeft natuurlijk een doeleinde en bij dj’s is een geluidsstudio het doeleinde. Zo kun je op een zo zuiver mogelijke manier nieuwe liedjes opnemen.

Comments are closed.